Gode interiørbilder?

Å ta bilder av interiør innendørs er ikke så lett som mange vil ha det til. Mange hus har vanskelige lysforhold, og det er ikke alltid like lett å få møblene til å synes godt. Det kan også være vanskelig å få med seg helheten i et rom, med mindre man bruker en vidvinkellinse. Jeg har sett meg om etter flere typer på scandinavian photo sin nettbutikk, hvor de har objektiver som passer til de fleste merker og systemer. En god vidvinkellinse er ganske kostbar, og man bør bruke den med omhu, siden den lett kan forvrenge mye av bildet. Trikset er å bruke stativ slik at kameraet er helt vannrett, og så justere høyden til å være den samme som objektet du vil ha i fokus. Dette vil gjøre at du kan ta bilder av møbler og interiør uten at det ser ut som alt er trangt og rart. Prøv gjerne selv. Er vinkelen høy virker objektet lite, og tar du bilde fra gulvet vil alt virke som det er veldig stort.

Stue med glassbord og sofa